Stallet

Stallet byggdes under 2011 genom totalrenovering av det befintliga kostallet som fanns i ladugården. Stallet har fyra boxar i olika storlekar och är byggt efter SJVs regler och rekommendationer. Takhöjden är tre meter och de stora fönstren ger mycket ljusinsläpp som tillsammans med takhöjden och ljus inredning ger ett luftigt intryck. Vi har ridbana 20x40m på gården som färdigställdes sommaren -13, belysning och lite hindermaterial finns. Bra ridvägar i byn som delvis är upplysta. Vinterhagar med bra elstaket på gården, sommarbete uppdelat på 3-4 hagar finns inom gångavstånd.

I april 2013 gjorde kontrollanter från Länsstyrelsen en oanmäld stickprovskontroll av stallmiljön och hästhållningen. Vi fick godkänt protokoll helt utan anmärkningar och det muntliga omdömet "en stallmiljö med guldkant", vilket vi naturligtvis är stolta över!

Ridbana 20x40 m med belysning

Sommarbete
 

Hyra stallplats

I nuläget har vi en stallplats ledig och söker en pålitlig, positiv och ordningssam hästägare med tillhörande trevlig häst. Vi söker ett sto som kan gå i stoflock, eller sto/valack som kan gå i egen hage. Vi tar ej emot hingstar.

Hyresgäster har ansvar för 3 ut-/insläpp per vecka, men utsläpp helgfria vardagar samt kvällsfodring (tidigast 22.00) alla veckodagar ingår i hyran. Med få hästägare och personer som hanterar hästarna har vi en lugn och harmonisk stallmiljö med fasta rutiner.

Hösilage tillhandahålls av hyresvärden, pga utrymmesskäl finns inte möjlighet för hyresgäster att ha eget grovfoder. Vi fodrar med småmaskiga hönät ute. Som strömaterial använder vi spånpellets. 

Grundhyran är 800:-, kostnad för spån och grovfoder tillkommer.

NYHET! Flexibel uppstallningslösning: Vid intresse kan vi erbjuda "helpension" 1-2 dagar i veckan, mot extra kostnad. Detta innebär att vi dessa dagar tar hand om mockning, foder och tillsyn för uppstallad häst och hästägaren kan då vara "stall- och hästledig" de dagarna.   

Pga dåliga bussförbindelser krävs körkort och tillgång till bil. 

För mer info kontakta Emma: emma@stuterivision.se eller 070-6967976.