Välkommen Dehlaila!

Jag är en hästannonsknarkare - jag erkänner - och då och då hittar man det där potentiella guldkornet som är svårt att släppa tankarna på. Det hände för någon vecka sen, när jag såg en annons på Hästnet på ett svart SWB-sto med fin stam och som fått fem riktigt fina föl. Så välkommen hit Dehlaila!!
 

Så vem är hon, svarta faran? Ursprungligen DWB, född 2005 hos Ib Kirk som driver Katrinelund, en av Danmarks största hingststationer. Hon har flera hel- och halvsyskon i Danmark på sin mammas sida som tävlar dressyr på hög nivå. Hon är svart, vem vill inte ha en svart häst?? Hennes pappa är De Noir, det fångade mitt intresse ytterligare då han är den hingst i Sverige med högst avelsindex i dressyr, 179! Efter en del googlande visste jag också att hon har fått fem föl hittills. Hennes son DeBello född 2014 e. Bellagio utbildas och ägs av Haid-Bondergaard (landslagsryttare i dressyr), okej! Hennes dotter Temptress född 2015 e. Tailormade Temptation gick treårstest förra året med 9,5 poäng på traven, aha!! Tack vare hennes stam och avkommor har hon själv avelsindex i dressyr på 133, se där ja! Med denna info kunde jag ju inte låta bli att slå till!
 

De senaste åren har jag ju fokuserat på ridponnyavel, men nu är mina avelsston båda 16 år och Pangea bara ett år och står på tillväxt för framtida avel så jag har haft lite flyktiga tankar på att kanske ta några SWB-föl de kommande åren om jag skulle hitta ett sto som jag gillade. Dessutom är det ingen hemlighet att det är väldigt dålig ekonomi i ponnyavel så jag ska fundera under våren hur jag ska göra med mina ponnytanter. Oavsett hur det blir med ponnysarna så är det dags att börja spana lite på häst-Tinder för att hitta någon snygg kavaljer åt Dehlaila, det ska bli kul!  
 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-