Ännu en anledning till att inte köpa en billig häst från utlandet...

De senaste veckorna har flera fall av hästinfluensa uppdagats i södra Sverige. Idag kom information att SVA har kunnat koppla dessa fyra fall till resrutten för fyra lastbilar som kommit med saluhästar från England och Irland. I många länder har man inte samma regler för vaccination mot influensa som här vilket gör att hästar som inte tävlar på hög nivå (och därmed är vaccinerade) kan ta med sig smitta om de transporteras och flyttas. Dessa fyra lastbilar har lastat av hästar på totalt nitton olika ställen i Sverige, "grattis" till alla stall som har tagit emot hästar från dessa transporter...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-