SM i dressyr för ponny - vilken ridponnyfest!!

Det är väldigt rolig läsning för en ridponnynörd när man går igenom resultaten från ponny-SM i dressyr från den gångna helgen, listorna domineras totalt av ridponnyer! Extra roligt är att det även i år var en hel drös ridponnyhingstar med på SM. Jarno RP 145 segrade, Wacos Rache MW RP 179 var trea och Inspi(red) Justice RP 185 var fyra i kategori D, grupp 1. Förutom dem var Nabucco R RP 173 också med i denna final, samt Hollys Cerwin och Elphins Roquefort som båda numera är kastrerade. Med andra ord sex godkända ridponnyhingstar bara i den resutatlistan med totalt 40 starter!! I resultatlistan från finalen för Kat D, grupp 2 med 38 starter fanns Geld MW RP 170, Feno-Me RP 137 och kastrerade Claudius som knep 3:eplatsen.

De flesta ridponnyer som "produceras" i Sverige är D-ponnyer, men det finns många duktiga ridponnyer i C-ponnyformat också. I Kat C grupp 1 tog Verona's Gerswin RP 136 en fin sjundeplats, och elva av tjugotre var ridponnyer. Här tog Graces halvbror Electron e. Leuns Veld's Elegant fjärdeplatsen! I Kat C, grupp 2 fanns inga ridponnyhingstar men sex av tretton finalister var ridponnyer. 

I kategori B är ridponnyerna inte så många men segern gick till Monty SP1, en jättefin liten ridponnyhingst på 130 cm. Fem av tretton finalister var ridponnyer i Kat B.

Summa summarum, det finns ingen svensk avelsorganisation för en ponnyras som hade i närheten av så många representanter på dressyr-SM som ASRP. Dominansen är övertygande och lovar gott för den framtida ridponnymarknaden!  

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-