Märta har flyttat

Mercedes, eller Märta som hon kallas, som jag köpte i mars har flyttat. Det var ett svårt beslut att fatta att sälja henne efter bara ett par månader, men jag fick inse att det var det rätta. Det visade sig nämligen ganska snart att Märta inte trivdes här, hon har levt stora delar av sitt liv på lösdrift i flock och den tillvaro jag kunde erbjuda med uppstallning och dagliga rutiner passade helt enkelt inte henne. Hon blev dessutom högsta hönset i min lilla flock och det var en situation som hon nog inte var van vid och tyvärr inte hanterade så bra. Hon tog sin ledarroll på väldigt stort allvar och blev stressad när jag tog ut någon av de andra två från hagen eller stallet. Stress och avel är inte en bra kombination så jag tog beslutet att försöka hitta ett hem till henne med förutsättningar som passar henne bättre. Jag fick flera jättebra svar på min annons och för några veckor sen flyttade Märta till sin nya ägare, och nu efteråt är jag nöjd med att jag tog det beslutet för Märtas skull. Så nu är det jag och ponnytanterna kvar, bara halvfullt i stallet alltså, trist!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-