På hästfronten intet nytt...

April-maj är som en lång transportsträcka om man frågar mig, man väntar bara på att snön ska försvinna och våren ska komma (vilket brukar ta långt in i maj här...). Redan i mars börjar man matas med bilder från södra Sverige på vårblommor och gröna gräsmattor, och är det någon gång på året jag på allvar funderar över varför jag bor här så är det den här tiden! Visst, höstmörkret är inte heller kul, men det "drabbar" på något sätt hela landet mer rättvist. 

Det här är också en tid när det inte händer så mycket på hästfronten. Man väntar bara på att det ska tina, torka upp, börja sticka upp gräs så att man så småningom kunna släppa ut hästarna på bete. Men mest är april och maj fullt av sånt här:
 


Borstad (storstädad) och sen utsläppt dagen efter, bara för att lägga sig i geggan och rulla igen, som en never-ending story. Fast man får ju bra träning för armarna på köpet förstås  :)


MEN, snart börjar avelssäsongen! I nuläget är jag väldigt i valet och kvalet hur jag ska göra, vilka som ska semineras och vilka de lyckligt lottade herrarna ska bli. Men det är ett tag kvar att fundera än, jag vill inte ha föl i mitten av april nästa år, det är för tidigt tycker jag. Vi får se hur det blir, fortsättning följer! :)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-