Och så var de (snart) bara två...

Cairo åkte till sitt nya hem utanför Gävle i början av januari, och de nya ägarna har hört av sig och är jättenöjda med sitt köp. Det känns alltid bra när man har lyckats hitta ett bra nytt hem med seriösa hästmänniskor, en bra "matchning" helt enkelt. Jag har också haft turen att ha köpare som är duktiga på att höra av sig och berätta hur det går, de hästar vi sålde -15 får jag fortfarande också uppdateringar om och bilder på med jämna mellanrum och det är jättekul!    

Som titeln på inlägget antyder är det mer förändringar på gång. Jag har bestämt mig för att även sälja Ghiza. Dels för att det har varit lite kämpigt ett tag att hinna med och hålla motivationen uppe med en hel drös med egna hästar i stallet i kombination med familj och krävande heltidsjobb. Unghästhantering är kul men jag känner att vad gäller inridning så har jag gjort mitt och därför har jag bestämt mig för att sälja Ghiza som blir två år till sommaren. Jag får fokusera på att sätta igång de två gamla tanterna och satsa på dem ett par år till. De är båda fjorton i år och väldigt pigga och friska, fjorton år är ingen ålder för en ponny men vad gäller aveln så känner jag att det är bra att passa på innan de blir gamla och skruttiga. Ettan tog sig ju inte på semin i somras, anledningen vet vi inte men eventuellt gör vi ett nytt försök i år. Men planen är att prioritera att betäcka Grace, framför allt pga att hon är mindre och mer förvärvningssäker när det gäller produktion av ponnyavkommor. 

Så vi håller på att sätta igång och röra på oss, vi tre gamla tanter :) Ettan börjar vara igång så smått och är som en Duracellkanin som vanligt. Det blir än så länge lugna dressyrpass och löslongering/lösgalopp för att långsamt komma i form igen. Grace går bara promenader och springer lös på ridbanan helt kravlöst för att röra på sig så mycket hon vill och orkar. Hon är aldrig riden sen hon flyttade hit och med skadehistorik i bagaget får vi se hur mycket träning hon klarar av, det får tiden utvisa. Hon tycker i alla fall att det är kul att få komma ut och röra på sig och det blir en hel del bus på ridbanan :)

Antalet hästar minskar, de som ska vara kvar börjar komma igång med träningen och ljuset börjar återvända. Nytt år och nya möjligheter och jag känner att motivationen är på uppgång!  

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-