"Vintersäsongen" närmar sig!

Nu var det väldigt längesen det hände något på den här bloggen! Men det beror på att det inte har hänt så mycket på hästfronten på sistone. Hade Ettan varit dräktig hade jag självklart jublat och skrivit om det, men det var hon inte. Jag kollade henne för en vecka sen och ingen fölis på gång efter andra semineringen heller tyvärr, suck! Dessutom hade vi otur att hingsten var sjuk och därmed inte kunde leverera en ny dos... Jag tog beslutet att vi ska göra ett sista försök, så måndag 12:e september ska vi tillbaka för ny koll om vi kan få en ny dos skickad från Skåne, annars blir det inga fler försök i år. Sommar utan föl nästa år, det vore ju jättetrist!! 

I övrigt håller vi på för fullt med förberedelser inför installning och start av "vintersäsongen". Det har varit skurande och dammsugning (jodå) i flera dagar och spånsäckar ligger i stora högar i stallet för till helgen ska de få flytta hem. Alla förutom Grace har i stort sett varit ute sen i början av juni, med någon enstaka natt inne som undantag. Grace och lilleman ska få börja vara inne på nätterna nu med start till helgen, medan de andra får flytta tillfälligt till våra gräshagar närmare stallet på mellanlagring någon vecka till innan alla får flytta hem "på riktigt" till vinterhagarna. 

Oavsett om Ettan blir dräktig eller inte så ska vi nu börja motionera tillsammans, vi behöver båda två komma i form efter sommarens lata dagar (även om hon är betydligt mer lik en köttbulle än jag!) och jag känner mig riktigt peppad på att börja rida igen! 

Snart slut på sommarhänget...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-