I stormens fotspår

Förra veckan blåste det storm i flera dygn, sådär så man vaknar och tror att taket ska blåsa av huset! Det gjorde det som tur var inte, men däremot blåste ett helt gäng träd ner i våra vinterhagar.

Anledningen till att träden blåser ner just i hagarna är att marknivån har sjunkit mer än en decimeter efter ett par vintrar med tramp från hästhovar, så många träd där står numera i stort sett med rötterna i luften. Vi hade sån himla tur att vi bara några dagar innan stormen brakade lös hade gjort klart staketet i gräshagarna och börjat släppa hästarna där. Tack vare det var det varken några hästar i vägen när träden började falla, och vi hade möjlighet att över huvud taget ha dem ute de dagar som det blåste som mest.  Efter stormens framfart var det bara att skicka ut sambon och motorsågen i helgen för att röja upp, rädda staketen och ta ner de träd som egentligen blåst omkull men som stod kvar lutade mot andra träd. Så nu har vi en hästhage där det ser ut som att någon har kastat ut ett gigantiskt plockepinn, det kommer att ta ett antal timmar att städa upp men huvudsaken är ju att hästarna varken fick träd i huvudet eller rymde!  

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-