En månad kvar!

Nu är det ungefär en månad kvar tills det är dags för Grace att föla, det ska bli så spännande!! Jag har inte sett alla hennes avkommor men Rosdala Gigolo f -09 blev placerad i ungponny-SM i dressyr och är snygg som attan. Det är visserligen inte samma hingst, Grace är dräktig med Vitluvens Curbitz och Gigolo är e. Verona's Bo-Gi, men med tanke på hur ädel och fin Ghiza blev så hoppas jag att även årets Curbitzbarn ska bli en pärla! Ghiza har mest växt på "längden" ett tag nu och har fått riktigt fin hals, hon var ganska burkig hela vintern men nu har hon växt ut och blivit mer långlinjerad de senaste månaderna. 

 Den här bilden är tagen för några veckor sen, nu är hon ljusare och har bara pyttelite ludd kvar på magen 

I övrigt rullar det på, vi ska börja släppa damerna i gräshagarna så fort vi har fixat klart staketen, alla längtar! Men de snor åt sig gräs så gott de kan på vägen mellan stallet och hagarna, idag fick Grace gå där någon timme och mumsa medan jag mockade. Men när hon såg att det började vara dags för insläpp slutade hon hetsäta och ställde sig och väntade utanför dörren, de vill gärna komma in på kvällen allihop även om det inte är så jättemycket insekter än. 

Igår gjorde K premiärturen i sadeln på sin Juliet, det gick galant!! Det blev lite kravlande och några uppsittningar innnan de gick några steg med piloten i sadeln och det var helt lugnt. Som vanligt var det störningsmoment runt ridbanan, min sambo stod inne i ladugården och slog på en metalltrappa så det dånade men det brydde sig inte pållen om som tur var. Vi har gjort iordning loftet ovanför stallet och satt upp en stor hylla för alla lådor med hästtäcken mm så nu blir det förhoppningsvis lättare att hitta det man letar efter när allt är samlat på en plats (och julsakerna kommer att få mer plats i källaren...). Även trappan upp till loftet är nu uppgraderad till en bredare trappa i metall istället för den smala, vingliga trätrappa vi haft innan och det var den som sattes på plats med buller och bång igår precis när ridpremiären gick av stapeln. 

Som jag nämnt tidigare har vi ett nytt djurprojekt på gång, det kommer mer info om det här på hemsidan väldigt snart!

So long!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-