Bästa tiden är nu!!

Jag har insett att den här tiden på året är nog min favorit! Det börjar bli grönt, solen värmer och det blir ljusare och ljusare på kvällarna. Efter ett halvår i mörker känner man hur livet och energin återvänder, det är skönt att kunna vara ute på vardagkvällarna och pyssla på med allt möjligt utan att varken behöva pannlampa (eller snöskyffel) eller känna att fingrarna domnar bort av kyla. Fåglarna kvittrar och just nu luktar det gödsel i byn så näsan skrumpnar, haha.  

Hästarna verkar också älska den här tiden! Det mesta av vinterpälsen har rasat av, de står och solar hela dagarna och kastar sig över grästuvorna på vägen mellan stallet och hagarna. Sen ser de i och för sig ut som lerklumpar ibland när de kommer in på kvällen, men det får man ta :)

Oftast står de i en enda hög och solar, favoritstället är precis innanför grinden där det är bra solläge och torrt om hovarna:
 

Ettan saknas på bilden, hon går i hagen bredvid sen ett tag tillbaka då jag tyckte det var dags att stänga mjölkbaren och för Ghiza att börja klara sig utan morsan. Det är Grace som har tagit över kommandot nu när Ettan går själv och hon är faktiskt snällare mot Ghiza än mot treåriga Juliet. Det kan ju i och för sig bero på att Juliet retar Grace och springer och skuttar runt precis bakom henne, framför allt när det är dags för insläpp på kvällen, vilket oftast slutar med att Grace vänder sig om och sätter krokodiltänderna i rumpan på retstickan :)

Det börjar bli väldigt tydligt på bilden vem som har en bulle i ugnen! I slutet av juni är det dags, kanske blir det Midsommarafton!? Jag har beställt ett isabellfärgat stoföl, men med tanke på Graces fem hingstföl hittills så är det väl ganska dåliga odds på stoföl... Eller så är det nu det händer! Det blir i alla fall ett halvsyskon till Ghiza, så isabellfärgen är inte omöjlig.

Förutom hästarna så håller vi på att skaffa en ny liten djurhobby, återkommer om det projektet! :)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-