En riktig skitdag!!

Såna här dagar ska man väl kanske inte blogga, men å andra sidan, livet är väl inte alltid solsken och rosa moln?!

Det började redan tidigt på morgonen. Planen var att vi skulle få tillskott i stallet idag, hästkompanjon/medryttare K har nämligen köpt en egen häst som skulle anlända hit ikväll. Hon skickade dock sms strax efter sju i morse att säljaren inte lyckats lasta sin häst för att möta upp Grens på Gävletravet, så nu får alla snällt vänta en vecka.

Det är jättekallt och j***igt, -25 hela dagen, minusgrader (=is) i min prototypvärmebalja, och +4 i stallet efter en hel natt med hästar inomhus, tjohoo. Så här såg dörren till logen ut i morse, på INSIDAN i stallet! Snyggt mönster på rutan iofs, men det roade inte speciellt mycket... 


Hästarna fick både gå ut lite senare och komma in lite tidigare än vanligt idag, det blev "bra" 8,5 timme ute i kylan (mot normala dryga 12) både för deras och stalltemperaturens skull. När jag tog in mina tuffa isbjörnar så såg Grace ut så här (ni som inte uppskattar blod kan ju hoppa över bilden):

 

Det såg ut som att någon hade hällt stearin på hennes framben, men det var det ju naturligtvis inte... Jag fick värma bort blodet med varmvatten för att hitta såret, det var väldigt mycket mindre än vad man kan tro med tanke på blodmängden och varken svullet eller varmt, så det var ju i alla fall positivt! Det sitter på insidan av skenan så jag misstänker att hon har råkat trampa sig själv med en brodd, eller möjligen en pinne som har skrapat henne på benet. Jag har svårt att tro att Ettan och hon har sparkat på varandra med tanke på att de inte alls har varit intresserade av att vara i närheten av varandra och det har varit väldigt lugnt i hagen.  

Efter tvättning av såret blev det en hyggligt stor pöl med blodigt vatten på golvet, som i knappa plusgrader började frysa till en isfläck mitt i stallgången, suck... På med mer varmvatten och spån så det i alla fall inte skulle vara halt, imorgon får vi se om det har tinat tillräckligt för att sopa bort. Spånet gjorde åtminstone att den otrevliga färgen på golvet gömdes lite.

Sen var det dags att göra iordning mat till kvällen och frukost. Öppnade en ny hösilagebal och kunde snabbt konstatera att den var frusen! De är ofta lite blötare precis innanför plasten än längre in i mitten, och kylan var inte på min sida om vi säger så... Det tog ungefär tjugo minuter ute i logen, där det är oisolerat och nästan lika kallt som utomhus, innan jag hade krigat klart mot balen med hjälp av en högaffel och hade fått ihop tillräckligt med mat, nästan 35 kilo, för att få gå in i kylan igen, brrrr!! 

En riktig skitdag med andra ord, förhoppningsvis blir det bättre imorgon! Som K konstaterade så är det ju i alla fall bra temperatur för att ha sår. Det är nog inte så många bakterier som trivs i den sibiriska kylan, alltid något!
 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-