Veckan som gått

Som jag skrev sist så ägnades förra söndagen åt aktiviteter med bommar. Enzo och Salma fick löshoppa, Salma tycker det är roligt med hoppning men hoppar mer på fart än teknik och vi konstaterade att Enzo, 138 cm, har bättre teknik på hinderhöjd 1,10 än Salma, nästan tre decimeter högre.

Fart...

Teknik...

Sen var det Ettans och Ghizas tur, de fick lite lägre hinderhöjd :)

Det ska börjas i tid med "titthinder" :)

I måndags var det dags för pedikyr för hela högen och första gången för Ghizas del att träffa hovslagaren. Det gick bra, lite sprattel med bakhovarna men det är ju bara att träna på. Det var inte en hovis utan hela tre som var på besök, min ordinarie bästa Johan och två lärlingar den här gången så det var full fart i mitt lilla stall och Ghiza tittade storögt på all aktivitet med både nya människor och ljud. Ettan fick framskor så nu är hon redo för att börja jobba lite snart, jag längtar efter att komma igång och förhoppningsvis gör min lilla dressyrduracellkanin det också! 

Resten av veckan rullade på med promenader, dressyrpass och uteritter. I söndags hade vi en mer hoppinriktad ryttare här som red Salma ett pass. Det var deras första pass tillsammans så det blev inte så mycket hoppning men lite bomarbete och några skutt över ett lågt kryss och det gick finemang, pållen var taggad :) Sen gjorde Enzo sin debut med uppsutten hoppning, det gick superbra! Han och K skuttade över 45 cm, ingen högre höjd men han hoppade helt okomplicerat ett par skutt sen nöjde vi oss. Guldponnyn! 

I måndags tog jag och Salma ett pass med skrittdressyr. Jag rider ganska ofta pass med i stort sett bara skritt, jag tycker de är bra för då kan man träna in nya rörelser och finslipa det man just påbörjat. Det blir ridpass med mycket krusiduller men med låg instensitet som brukar vara mycket bra pass. Salma var riktigt fin och fokus låg på bakdelsvändningar och slutor det här passet.  Duktiga hästar och strålande väder hela veckan, en riktig toppenvecka helt enkelt!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-