Nästan en månad sen sist...

September är snart slut och hästlivets vardagslunk rullar på efter en hektisk augusti med mycket aktiviteter. Hästarna flyttade hem permanent till vinterhagarna första veckan i september så nu är det officiellt vintersäsong. Vi har haft lite regn men över lag har det varit väldigt varmt både under augusti och september, i stort sett hela september har det varit runt femton grader varmt på dagarna. Ghiza fyllde tre månader förra veckan och växer så det knakar och stackars morsan jobbar hårt för att hålla både henne och sig själv i hull. Men matvraket Ettan är i himlen nu när hon får äta minst 20 kg hösilage och massor med kraftfoder per dag! Ghiza äter också pellets när morsan får sittt på kvällen och hon tuggar ivrigt i sig pellets i grötform hon också, så länge det serveras i Ettans gröna mathink. Jag försökte ge henne i en vit glasslåda en dag för att hon skulle komma åt maten lättare men då tittade hon helt oförstående på mig och åt hösilage istället... Redan väldigt lik sin mamma på många sätt! :) 

De motionerar ett par gånger i veckan tillsammans på ridbanan, än så länge utan ryttare för Ettans del då jag tycker att hon behöver komma i bättre form innan vi börjar rida, även om jag längtar lite. När Ghiza tycker det är jobbigt att springa så kommer hon in till mig i mitten och så står vi och myser en stund medan mamma lunkar vidare runt spåret...
 

... men när det spritter i benen så hänger hon på Ettan igen! Tjohooo!!!


Salma börjar vara ganska igång efter sommaren och har bytt ut den lilla hängmagen (som ingen någonsin trodde skulle vara möjlig) mot den mer atletiska formen på kroppen som hon normalt har. Vi har haft lite olika åsikter om både riktning och hastighet under de senaste passen på ridbanan, hon blir ibland lite väl ambitiös och taggad och kan glömma både hur man går rakt fram (istället för att gå i konstant skänkelvikning) och fatta rätt galopp och göra det utan att studsa. Jag känner också att jag har tappat känslan i ridningen i min högerhand lite pga att det fortfarande gör ont i mitt (mina?) brutna finger när jag rider så det kan vara det också som stör henne, att piloten inte riktigt känns som vanligt. Har backat i min egen ambitionsnivå den gångna veckan och lufsat runt i hoppsadeln och ridit ett pass med bara skrittdressyr, det har gått bra och hästen har varit nöjd och mer avspänd så förhoppningsvis har vi löst den knuten. Igår fick hon avsluta ridpasset med lite "ponnyridning" med dottern, det gick finemang.
 


Enzo är fullt igång och har gått som en klocka hela sommaren och hösten! Han börjar bli så stadig och går i fin och avslappnad form i alla gångarter nu. Han har fått börja så smått med att flytta för skänkeln, än så länge tar vi lite hjälp av staketet men han börjar fatta vad som förväntas av honom. Han rids både ut och på ridbanan helt okomplicerat, lilla guldponnyn! Han gillar verkligen löshoppningen och snart ska vi testa uppsutten hoppning, det blir spännande!


Idag har alla fyrbenta fått ta sig över bommar på varierande höjd, återkommer med bilder imorgon!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-