I'm back!

Nästan en månad sen jag skrev här sist, lovar att skärpa mig! Vi jobbar på, Salma är helt igång efter den trista vintern med ishalka och skritt, skritt, skritt och går bättre än någonsin tycker jag. Hon orkar inte gå lika samlat i dressyren som i höstas riktigt än men hon känns väldigt positiv och arbetsvillig. För några veckor sen var vi på SURF och tränade för Erika Viklund, det var kul!! För er som inte vet vem Erika är så kommer hon från Piteå och var en tredjedel av laget som tog SM-guld i dressyr i somras. Vi höll träningen på en väldigt basic nivå med fokus på form och takt så inga krusiduller, men det var kul att komma iväg och Salma skötte sig exemplariskt med allt. Salma kommer ju också från Piteå så hon och Erika  hade träffats tidigare, Erika tyckte hon hade blivit jättefin och har potential så det var kul att höra! Den talangfulla pållen tyckte dock att det var väldigt onödigt att ta en dusch efter det svettiga ridpasset, men efter en stunds övertalning var hon ren och redo för hemfärd.
 


Tillbaka hemma, nyduschad och fin! Världens snällaste ögon har hon också :)


Här med K på ridbanan för någon vecka sen, hon börjar bli riktigt biffig (hästen alltså)!


Enzo är under igångsättning efter ett par veckors vila. Han är tjock, fortfarande ganska hårig och konstant skitig eftersom han rullar sig varje dag, men pigg och drar ofta ett par repor i hagen. Han fick gå första ridpasset efter vilan i söndags, gjorde ett litet försök att dra ner huvudet och busa till det men det tricket känner vi till så det var inga problem för K att lösa situationen.

Så här ser han ut VARJE dag han inte har täcke på sig!


Bonnie har också kommit igång med motionen ordentligt, hon har hittills mest gått pass utan ryttare men förra veckan anlände hennes sadel så i helgen har K ridit båda dagarna. Vi har longerat innan ridningen och då har det varit livat men hon har hållt sig på mattan med ryttare på ryggen och går i fin form. Efter tre månader på lösdrift innan hon flyttade hit börjar hon nu vänja sig vid alla dagliga rutiner och visa en lugnare sida av sin ganska energiska personlighet. I hagen ligger hon och sover nästan varje dag och har det skönt :)


Ettan tar det lugnt och njuter av att få äta massor med mat! :) Det är ungefär 1,5 månad kvar till beräknad fölning och hon är så sjukt rund om magen. Jag börjar bli orolig för hur många det finns därinne, minst ett dussin ser det ut som!! Hon får ta det lugnt och går endast något ponnyridningspass i veckan med dottern, det tycker de båda är kul. 

En bild tagen i helgen, från en inte så fördelaktig vinkel. Nyrullad och dammig är hon också :)


Ja det var en liten uppdatering vad vi har pysslat med under april, som ni ser så är det ingen större risk att man blir sittande i någon TV-soffa eller liknande någon längre stund. Men nu när våren är på gång och kvällarna är ljusa är det ganska skönt att vara ute och motionera hästar :)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-