Alla har vi träffat "Bettan"

Läste igår ett inlägg på Ponnymammas blogg som fick mig att dra ordentligt på smilbanden :) Det handlade om Bettan, den där personen som vi alla har mött i stallet någon gång, den där självutnämnda experten som har åsikter om allt och alla. Det roligaste (eller kanske mest tragiska) är när Bettan är en person som långtifrån alls är expert, utan någon som verkar känna att den måste hävda sig ändå. Attack är bästa försvar liksom. Jag kan komma ihåg att jag har träffat minst två personer som varit den typen av Bettan, men oftast är Bettan en person som har ganska bra koll och av okänd anledning har behov av att visa det. Jag är trygg i min roll i hästvärlden och skulle nog inte bry mig så mycket om jag blev påhoppad av en Bettan (eller möjligtvis bli förbannad och börja argumentera om jag tyckte det var nödvändigt), men det finns många som säkert skulle ta illa upp och bli osäkra. I många fall kan man ignorera Bettan, men precis som Ponnymamma skriver så blir Bettan ett problem när hon påverkar tillvaron för andra hästägare i sin närhet. När Bettans åsikter om hur hennes häst eller annat i stallet ska skötas på ett specifikt sätt som resulterar i att andra måste anpassa sig, då är det dags att plocka ner Bettan lite närmare jordens yta, vilket säkert sällan går som på räls utan konflikter. Som sagt, alla har vi träffat Besserwisser-Bettan, på gott och ont :)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-