Tandläkarbesök

Idag har hästtandläkare Sara Ellevik varit här och jobbat lite, alla fyrbeningar skötte sig exemplariskt måste jag säga. Ettan fick bara influensavaccin eftersom Sara rekommenderade att inte ge henne lugnande så här långt in i dräktigheten. Salma hade bara ett par lite vassa kanter annars såg hon fin ut i munnen utan konstigheter, det behövdes bara lite slipning och en flunsaspruta för henne också sen var hon klar.

Enzo har gått och "grejat" lite med munnen ett par veckor så där misstänkte vi att det skulle vara något knasigt. Han hade precis fått sina sista kindtänder så det kan vara orsaken till de konstiga grimaserna. Sen visade det sig också att han har bitit fast i sitt bett med de främsta kindtänderna så de har nötts ner lite, så det får bli utprovning av annat bett så kan vi förhoppningsvis lösa det. Han hade en pytteliten rest av en vargtand kvar som lirkades ut tillsammans med en lös mjölktand fram sen var han också klar för dagen. Summa summarum så var det ingen av dem som hade några större problem eller något som behöver åtgärdas vidare, så det var skönt!
 

En liten mjölktand från överkäken på Enzo. Den behövde bara lite vickning så var den loss :)
 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-