Nej, jag har inte gått i ide...

... men jag kan förstå om ni undrar, det var nästan två månader sen jag skrev här sist. Främsta anledningen till uppehållet är väl att det inte har hänt så mycket som jag hade hoppats på hästfronten under vintern. Sist jag skrev hade jag tre veckors julledighet framför mig, snön hade precis kommit och jag var peppad på att rida och träna ordentligt. Hur det gick? Jag var sjuk i stort sett två och en halv av de tre veckorna, red första passet kvällen innan jag skulle börja jobba igen. Sen har vi haft en riktig skitvinter om man får säga så, det har regnat och varit plusgrader ungefär en dag i veckan som gett skridskois, sen frusit, snöat, och börjat om igen, vecka efter vecka. Det har resulterat i blankis både på ridbanan och på vägarna, så vi har skrittat, skrittat, skrittat. Jag är väldigt glad att jag fick på även Ettan skorna innan "vintern" kom, för det hade inte varit lätt för henne att ta sig runt utomhus utan broddar bak! Så för oss som inte har ett ridhus runt knuten har den här vintern varit en riktig prövning, det måste jag säga... 
 

Mer än en gång har jag varit tvungen att ta sparken till stallet, det har helt enkelt inte gått att ta sig fram annars.

Jag hade planer på att komma igång med Salma och starta våra första dressyrtävlingar tillsamman nu i februari, men jag fick lägga de planerna på is (hahaha...) pga underlaget. Även om de första klasserna var tänkta som träning så kändes det inte kul att åka och tävla när man inte ens har ridit igenom programmet i rätt gångarter, så jag får vänta tills vi har bättre förutsättningar att träna. För att rida dressyrprogram i skritt är inte så kul alls faktiskt, och det tar väldigt lång tid...

Något positivt då? Näää.... Jodå :) Alla hästarna är friska och glada, nog så viktigt! Ettan har snart gått sju månader av sin dräktighet och tar livet med ro, hon motioneras lite lugnt ett par dagar i veckan och är väldigt glad när hon får komma ut och jobba lite.
 

Ettan med frost i skägget :)

Den som det hänt mest med under den här tiden är Enzo, han är så duktig våran lilla fyraåring! Numera är han avspänd vid ridningen och vi har börjat trava honom utan livlina på ridbanan. Han både skrittar och travar i fin form, han kommer att bli en superfin liten dressyrponny när han blir stor! I helgen var det utepremiär, då var vi ute på en kort ridtur utanför ridbanan både lördag och söndag. Det var skidåkare, sparkåkare, andra hästar och stormen Ole var på besök men han skötte sig snyggt ändå. 

De där soliga vinterdagarna har inte varit många, men K lyckades fånga både solen och Enzo en dag :)

Våran lilla snygging, som fortfarande håller C-ponnymått
 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-