Löshoppning och sadeltest

Idag har vi varit effektiva, K och jag, och motionerat alla tre fyrbeningarna. Efter fotbollsmatch med dottern och röstning på förmiddagen har det varit hästträning på löpande band i solsken och sommar-värme under eftermiddagen. Först fick Ettan komma ut på första ridpasset sen i början av juli. Hon var väldigt glad och Ettan är alltid Ettan, jätterolig att rida och arbetsvillig som vanligt men ändå oväntat lugn och nöjd.

Enzo fick löshoppa idag, första gången hos oss och det gick bra. Han kändes lite matt och ofokuserad stundtals men fick några riktigt fina språng när han hade bra galopp så klart godkänt idag. Hoppade 70 cm med lätthet och där stannade vi för idag.

För Salmas del blev det sadelprovning idag. När hon kom för ett år sedan hade hon med sig en sadel som inte alls passade henne som hon såg ut då, det kändes som att man satt i nedförsbacke och jag har därför haft planer på att sälja den. Det har dock inte blivit av och eftersom pållen nu ser väldigt annorlunda ut med mycket mer muskler och hull jämfört med för ett år sedan så provade jag den idag igen, och nu var det en helt annan känsla! Plötsligt satt man i balans, både jag och K provade den och tyckte att den var riktigt skön, så nu får den vara kvar och sättas i arbete igen :) 

Ja, det var min söndag, jättehärlig!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-