Efter sol, sol, sol kommer regn, regn, regn :(

Ja någon gång måste det väl vända antar jag, sommarvädret. Men nu har vi haft regn i över en vecka och det är inte alls kul! 

Hästarna kommer in så här alldeles för ofta (Salma har rullat sig i blöt sand, det gillar hon):


Och det tar en ganska lång stund innan de ser ut så här igen:

Men man får väl se det positivt, man får vältränade armar och mycket tid med sina hästar :)

Idag har jag varit ute och luftat alla tre fyrbeningarna mellan regnskurarna. Ettan fick gå en promenad på asfaltsvägen i morse. Hon hade en kotgalla på ett framben när vi hämtade hem henne förra helgen som inte har försvunnit trots vila, liniment och stallbandage den gångna veckan så idag bestämde jag mig för att se om den försvinner om hon rör på sig mer istället. Hon är inte alls varm eller halt utan tar gärna en galopp mellan stallet och hagen och därför tänker jag testa ny strategi ett par dagar. Salma fick också värma upp med skrittpromenad och sen ett longeringspass på ridbanan.

Lilla Enzo fick också på sig träns och tömkörningsgjord idag och sen var vi på ridbanan en stund. Longeringen börjar gå riktigt bra nu, han knatade på fint i både skritt och trav. Galoppen väntar vi med tills han får lite mer egen framåtbjudning, det kommer nog med tiden :) 
 


Han är så otroligt okomplicerad med allt! Kommer alltid fram till grinden och vill prata när man kommer till hagen, följer gärna med in och står som ett ljus ensam i stallet. De senaste dagarna har jag spolat av hans ben och det har inte heller varit några problem alls. Han kommer bli en fantastisk barnponny! Idag fick han testa de stora tjejernas hoppsadel och den låg inte helt tokigt, även om den ser lite stor ut. Frågan är om vi ska ha en sadel som ser lagom stor ut på ponnyn eller en sadel som vi får plats med bakdelen i ;)   

Lilla snyggingen! 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-