SOMMAR!!

De sista veckorna har det verkligen blivit försommar, och vi fixar för fullt för att släppa ut pållarna i det gröna till helgen. Det är redan galet mycket gräs på sommarbetet så Ettan får vänta ett par dagar tills Salma har glufsat i sig en del av det gröna, för ponnyns skull. I övrigt rullar det på med hästaktiviteterna, i dag har Salma och medryttare K snirklat runt på stigar i skogen i över 1,5 timme. Ettan fick komma ut på ett pass på banan, och jag som inte hade insektsmedel på mig höll på att bli totalt uppäten, usch!
 

Var på betet en sväng och slog stolpar igår, det är verkligen ett hästparadis på jorden! På bilden syns en av tre lika stora hagar, närmast är hagen som Ettan ska gå i... det krävs en ordentlig gräsklippning av någon annan glupsk pålle (läs Salma) innan det flyttar in någon ponny där kan man säga!
 

Tre stora hagar och nästan två kilometer elband kräver ett antal grindar. Jag är SÅÅ nöjd att jag märkte upp allt ordenltigt i höstas när jag tog ner tråden!

I helgen har jag också planterat mina tomat-, paprika-, och gurkplantor som för säkerhets skull stått kvar i krukorna i över en vecka. Jag har bestämt att det inte blir några "järnnätter" med nattfrost i juni i år... Och våra smulgubbar (= korsning smultron+jordgubbe) börjar rodna i växthuset, det ska bli spännande att testa hur de smakar!
 

Smulisarna trivs i växthuset :)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-