Skrittdressyr för hela slanten

Idag har vi haft en sån där skön söndag när man till slut landar i soffan och nöjt tänker efter hur mycket man hunnit med under dagen :) På hästfronten blev det ett helt dressyrpass i skritt för Salma idag (förutom något varv galopp bara för att få känna känslan, uiiih!). Basics, vi har fortfarande lite diskussioner om formen men det blir mindre och mindre snack. Red mycket skänkelvikningar i början och där blir pållen ofta lite väl ambitiös och nästan knyter knut på de långa benen, jobbade därför på mer driv och mindre tvärning. På slutet testade vi också både lite sluta och bakdelsvändningar och det gick riktigt bra! Salma var riktigt svettig när vi var klara, när jag hade svampat av henne och släppt ut henne i hagen tog det naturligtvis bara max en minut innan hon rullade sig på mumsigaste stället, skithäst! Från superblank och fin till jättestor vandrande jordhög! :)
 

Så här blir det ganska ofta: mycket tvärning, svårt att hålla koll på de långa benen och lite framvikt. Men huvudsaken är ju att hon förstår vad vi vill, överambitiösa pållar är ett lyxproblem!
Det här är en bild från början av maj, det var lite varmare idag med t-shirtväder :)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-