Fas två - hej träningsvärk!! :)

För några veckor sen bestämde jag att det var dags att höja träningsdosen för fyrbeningarna, de är båda i så pass bra form nu att de orkar mer. Så nu har hästträningen gått in i "fas 2" = färre pass med arbete från marken och mer ridning och finlir helt enkelt :) Större krav på form, gång och kvalitet i rörelser, samt nya utmaningar, nu ska vi skruva upp svårighetsgraden. Och med mer ridning och större krav även på mig så har träningsvärken kommit som ett brev på posten. Det gör ont lite överallt men det är ganska skönt faktiskt för då vet man att även jag har jobbat lite mer än tidigare. Men det bästa är att jag har träningsvärk, men inte alls ont i min rygg!! Efter att bara ha ridit i hoppsadeln de första månaderna, eftersom ryggen trivts mycket bättre med kortare stigläder, har jag nu äntligen kunnat börja rida i min älskade dressyrsadel igen. Jag både sitter och rider så otroligt mycket bättre i den och det är säkert delvis därför jag har träningsvärk också, men det är lätt värt det!!

Pållorna har fått gå ett tufft dressyrpass var i helgen, Ettan igår och Salma idag. Passet med Ettan var verkligen höga berg och djupa dalar. Det började med cirkus när det plötsligt stod två älgar ett par meter utanför staketet till hagarna, hästarna fick naturligtvis spunk inklusive Ettan som såg dem från ridbanan precis när vi skulle börja jobba. Men från totalt ofokuserad, spänd och odräglig gick hon som en klocka i det avslutande galoppasset så hon fick ändå godkänt i slutbetyg. Hon var alldeles löddrig av svett när vi kom in så idag blev det bara en promenad runt byn för hennes del. Salma gick premiärpass med dressyrsadeln idag och det gick finemang. Med lite längre ben än i hoppsadeln blev både min ridning och sits mycket bättre, det bästa dressyrpasset hittills med henne! Vi jobbar fortfarande mycket med basics, form och tempoväxlingar, men jag insåg idag hur otroligt mycket framåt det har gått ändå sen de första ridpassen i höstas. Hon är med mig och vi jobbar tillsammans på ett helt annat sätt nu än i början då hon tyckte det var jättejobbigt med ny ryttare som ställde krav och hon ibland svarade på det med både frustration och attityd. Hon känns mycket mer arbetsvillig och glad nu när vi lärt känna varandra, frustar och är nöjd. Till veckan kommer equiterapeut Anna och ska känna igenom henne också, tyckte det var dags nu när vi har kommit igång ordentligt.

Trött Salma efter dagens ridpass, nu börjar hon se ut som en riktig dressyrhäst, med dressyrsadel :)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-