Dags för spruta igen, och en massa annat

Igår var det dags för vaccination igen, Salmas andra för i år och Ettans årliga. Ni som tittar in här ibland vet att det inte gick så bra för Salma sist, hon blev jättesjuk med nästan 40 graders feber och ont i kroppen när jag vaccinerade henne i slutet av januari och nu var det alltså dags igen. Inget vi längtade efter alltså, varken häst eller veterinärräkningsansvarig (jag). Jag ringde till veterinären och berättade om hur det gick sist, så hon fick vaccin från en annan tillverkare den här gången och det verkar fungera bättre. Hon var lite hängig i går kväll och i morse men inte alls lika farligt som sist. De fick stå inne till lunch idag för säkerhets skull, men när de var ute i eftermiddag så jagade hon runt Ettan en stund i hagen så hon är inte jättesjuk :)

Annars har det varit en riktig fixarvecka senaste veckan; i fredags var hovis här och spikade fast alla skor igen, i söndags var vi och hämtade hösilage och idag var det tömning av gödselcontainern. Dessutom gjorde jag sällskap med hästarna i hagen i kväll och mockade hela främre delen av hagen, det är ju redan vår och både trevliga och mindre trevliga saker tittar fram under snön. Jag fick som vanligt närgånget sällskap, ett par gånger fick jag kratta och mocka mellan hovarna på Salma, hon skulle bara vara med.

Förutom avbrott för vaccinationsvila så är vi på G nu, kvällarna blir längre, ridbanan börjar redan tina fram (även om det säkert blir bakslag), min rygg känns riktigt bra och hästarna är vårystra. Snart får vi dessutom nytt sällskap och då blir det förhoppningsvis lite mer organiserad träning, det blir kul!!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-