Söndag = arbetsdag!

Idag körde snälla sambon hem en traktor och hjälpte mig med snöröjning och sandkörning. Han röjde bort snö runt gödselcontainern som behöver tömning och skrapade av det värsta på ridbanan, det blev bra! Trots att vi verkar få rekordtidig vår i år så känns det ändå lite riskabelt att skrapa av ridbanan redan, än är risken väldigt stor för återfall och isbana men alternativet var en dryg decimeter snösörja som både är tung och slirig (Salma vet...). Så nu hoppas vi på mer plusgrader så är ridbanan snart framtinad, i början av mars, helknäppt!!

Fem centimeter kvar, sen är det grus! Att styra bort snön tar inte alls lika lång tid som att först ta ner och sen sätta upp elbanden igen...

Efter snöröjningen körde vi ut ett lass sand i hagen. Tövattnet hamnar såklart där marknivån är lägst = hästarnas matplaster där det är mest nedtrampat så de börjar få det lite blött om tassarna. Vi lyckades inte tråckla in jättetraktorn så långt in mellan träden som jag hoppats på så det vara bara att tippa så långt in som det gick och sen fick jag snällt hämta spade och skottkärra och köra sista biten. Sanden hann knappt landa på marken innan pållorna kom och började leka och gräva i sandlådan. Jag kan inte påstå att de var till någon hjälp, mest i vägen :)

Två tjejer leker och gräver i sandlådan :)

FÖRE, det börjar bli blött vid matplatserna...

EFTER, mycket bättre!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-