Nånting är det, men vad??

Ettan har inte varit riktigt sig lik de senaste veckorna. Det är inget fel på henne kroppsligt vad jag kan se, men hon beter sig inte riktigt som hon brukar. Flera gånger de senaste veckorna har hon inte kastat sig över maten på kvällen vid insläppet utan stått och tittat sig omkring och verkat stressad. Första gången det hände trodde jag att hon hade kolikkänning och var ute och gick med henne, men magen funkade och hon var väldigt pigg och glad på ridbanan så vi gick in igen efter 45 minuters motion (i ösregn...). Ibland står hon och stirrar ut genom fönstret i sin box som om hon hör/ser något utanför och blir orolig. På morgonen stannar hon nästan alltid numera precis utanför stalldörren, blåser upp sig och stirrar ut i mörkret vilket hon inte har gjort förut. Hon reagerar alltid väldigt starkt på smällare och fyrverkerier på nyår, och har blivit skrämd av ett gäng skotrar en vinter så hon verkar vara känslig för ljud. Jag vet inte om upplevelserna från grannarnas senaste nyårsfirande fortfarande sitter i så det är därför hon blir stressad på kvällarna när hon ska in i stallet. Frågan är bara vad man ska göra? Jag funderar på om hon ska få byta box, men den enda boxen som inte har fönster är stallets minsta som är en halv kvadratmeter mindre än den hon står i nu. Den är inte för liten för henne, men med tanke på att hon har stått i samma box sen vi flyttade in i stallet så kanske en flytt skulle vara stressande för henne. Då får hon dessutom en boxgranne vilket jag inte är säker på att hon uppskattar, hon verkar gilla människor bättre än andra hästar :) Svårt, får nog fortsätta klura på detta men någonting är helt klart inte som det brukar, tänk om hon kunde tala...

Lilla skruttponny, alltid med huvudet på skaft! Högerörat och ögonen försöker lista ut om matte har godis medan vänsterörat håller koll på fotografen...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-