Utomhus bra, men inne bäst, eller???

Statusuppdatering olycksfågel: Ettan har fortsatt vara feberfri och ohalt hela veckan. Efter fyra dagar inomhus börjar hon bli lite less och tålamodet när man står i stallgången är inte det bästa... men hon står helt lugnt och tyst inne ensam hela dagarna och det är guld värt! Dagens höjdpunkt (förutom mat såklart) är den dagliga promenaden vi har prickat in mellan skyfallen, hon skrittar på i full fart och frustar och är nöjd. Men tidigare ikväll funderade jag på om hon var riktigt vid sina sinnen. Jag skickade ut henne på grusgången till hagarna medan jag mockade boxen. Hon siktade glatt in sig på gräset i kanterna men efter ett par minuter hör jag plötsligt klappetiklapp på betonggolvet bakom mig och så kommer hon traskandes tillbaka in i stallet och skulle prompt tillbaka in i boxen. Där var dock jag och två skottkärror (den ena med stallpellets under uppblötning) så det blev liksom lite trångt med en häst också... men hon skulle verkligen in igen, knäppskallen! Jag fick med kraft baxa henne tillbaka ut utanför stalldörren, och där stod hon och glodde på mig tills hon fick komma in :)

Annars kan den här veckan sammanfattas i ett ord: R-E-G-N, i klass 1-varningsmängder. Salma har fått vila ett par dagar pga skitväder, en trasig rygg (min) och en trasig häst (den andra fyrbeningen). Jag konstaterade idag att spola geggan av benen var inget hon diggade direkt, men jag är inte säker på vad som var värst, vattnet eller den blå spiralslangen. Till slut var alla fyra benen i alla fall hyggligt rena och då nöjde vi oss. Det är bara att vänja sig Salminen, det blir mååånga fler gånger innan vintern kommer... 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-