Ettan, min lilla olycksfågel

Jag börjar nästan tro att det vilar någon sorts förbannelse över Ettans bakhovar. I går när jag skulle ta in hästarna var hon ordentligt halt vänster bak. Jag lyfte på hoven och insåg genast problemet: otursponnyn hade lyckats trampa in en pinne i strålen, från sidan så pinnen satt fast mellan strålen och skon. Heja!! Tog fram en tång och drog snabbt ut sattyget som hade gått ca 0,5 cm in i strålen, med ganska vilda protester från den stackars olycksfågeln. Sen var det bara att börja omplåstringsprocessen, vilket är lite småkomplicerat. "Tack vare" att hon hade en hålvägg i andra bakhoven förra sommaren så har vi viss erfarenhet av det här med hovbandage. Spola, gipsplugg med desinficeringsmedel i hålet, bomullssula, självhäftande omslag, "sula" av silvertejp, dränka in hela paketet i Jodopax - klart! Eftersom hon inte har haft problem just i strålen tidigare så ringde jag för säkerhets skull distriktsveterinären för att höra vad de tyckte. De konstaterade att jag hade gjort vad man kunde göra med såret och gav bara order om att hålla koll på tempen de kommande dagarna och ringa tillbaka om hon blev halt igen (då förmodligen pga att hovböld bildats) eller fick feber. Jag kände mig nöjd med det svaret och hoppas att veterinärräkningen stannar vid ett telefonsamtal!

Ställde alarmet extra tidigt i morse för att hinna kolla bandaget innan utsläpp, och kunde bara konstatera att det REGNADE såklart! Gipsplugg och regn = dålig kombo!! Idag är det en månad sen Salma flyttade in och det har banne mig inte regnat mer än någon eftermiddag på den här månaden, men nu när jag hade en gipsad ponnyhov att släppa ut då vräker regnet såklart ner! Som tur var så hittade jag tofflan som Ettan hade förra sommaren, så den åkte på utanpå bandaget och så fick hon också gå ut, dock i den torraste hagen och utan sällskap. Ikväll samma procedur, nu på nästan ohalt och fortfarande feberfri ponny. Vi håller alla tummar för att det läker utan krångel!!! Dottern hjälpte till och pysslade lite extra med sjuklingen :)

Lilla olycksfågeln :( Hon hade i alla fall inte mer ont i hoven än att hon kunde rulla sig...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-