Tömkörning på schemat idag

Inspirerad av måndagens övningar med Salma, longerlina och longerpisk så bestämde jag mig för att testa tömkörning "på riktigt" med henne idag, och det gick riktigt bra! Lite vingligt bitvis, men det berodde nog mer på den som ska hålla ordning på tömmarna än på hästen. Jag tycker inte att tömkörning är jätteenkelt, framför allt tycker jag att kommunikationen med hästens mun ibland blir lite "trubbig" och inte samma finlir som vid ridning. Vi fick i alla fall till både skänkelvikningar på kvartslinjerna och öppna på långsidorna så absolut godkänt med tanke på att det var första försöket. När vi kom tillbaka in i stallet konstaterade jag glatt att Salma har fått litelite daller över revbenen. Jag kan inte komma på något enda tillfälle tidigare i hela mitt liv när jag blivit glad över daller på magen, det var en ny känsla... :)            Tyvärr tyckte inte min rygg att det var lika kul med tömkörning med mycket arbete med utsträckta armar så Ettan fick vila ikväll.  

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-