Mastodont-plockepinn

Igår ägnade jag ett par timmar åt att höststäda skogshagen där Ettan går, och där Salma också snart ska få flytta in. Eftersom Ettan och Valborg lekte bävrar förra vintern såg det ut som om någon lämnat ett plockepinn i jätteformat i skogen. Det var därför dags att snygga till lite, framför allt för att minska risken för att någon skadar sig på någon vass pinne. Ettan smög nyfiket runt bland träden och spanade på mig, men när jag satte igång tigersågen flydde hon ut ur skogen. Tur att jag städade på förmiddagen, för sen vräkte regnet ner hela eftermiddagen så jag blev tvungen att sitta inne och titta på banhoppningen från fälttävlans-EM istället för att mocka hagen :)

Pinnar, pinnar, pinnar.... detta en av många skottkärror full av pinnar. Det fanns ett gäng av mycket större modell också, men de fick jag släpa omkring utan skottkärra.

Ikväll blev det luftning av båda pållorna samtidigt, då andrepilot K var på besök. Hon och Ettan tog ett dressyrpass på banan medan jag longerade Salma. Alla skötte sig bra, men Ettan var sjukt laddad och jag stod och fnissade åt henne för man såg verkligen hur energin sipprade ut ur öronen på henne för att hon inte skulle explodera. Vi konstaterade att fyrbeningarna ser väldigt olika ut när de jobbar, en liten superkvick Ferrari och en stor, lite långsam och vinglig buss :) Första arbetspasset för Salma med sällskap på banan men hon brydde sig inte alls om krutdurken som susade omkring. Vi avslutade med lite öppna utmed långsidorna och skänkelvikningar på voltspåret med hjälp av longerlina och longerpisk, det gick finemang!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-