Allmän vilodag

Planen för idag var att det skulle bli premiärridtur på Salma, men det blev vilodag för oss alla tre istället. Sambon har jobbat ikväll och det kändes som en onödig risk att sätta sig på en häst som jag aldrig ridit förut när jag var ensam hemma med dottern så det blev ändrade planer. Jag har dessutom gjort en rivstart med ridning/träning sen Salma kom i lördags och jobbat minst en häst varje dag sen dess, så kroppen mår nog också bra av en vilodag med tanke på att jag har tagit det lugnt i nästan tre månader. 
I tisdags fick Ettan jobba lös på ridbanan, hon var helt stollig även detta pass, haha! Jag vet inte vad som har flugit i tanten, jag tror att hon också tycker att det är roligt att komma igång och jobba igen. Min plan var att jobba med intervaller skritt-trav-galopp men det blev inte så mycket skritt så till slut tog jag fast henne för lite lugnare arbete på volten. Hade tänkt ta lite bilder men hon blev så suddig när hon susade förbi :)
I går fick Salma samma upplägg, fast med inslag av travbommar. Eller rättare sagt jag hade tänkt att det skulle bli travbommar men Salma tyckte det var roligare att ta sats i galopp och hoppa över bommarna. Efter en stunds jobb började grannens hund att yla i sin hundgård brevid ridbanan och det var lite läskigt men efter någon minut brydde hon sig inte. Efter arbetspasset fick matte ta ett varv med krattan runt ridbanan för att kratta över alla djupa gropar efter damernas framfart. Efter en halvtimmes krattning talade ryggen om att vi hade tränat klart och jag var helt blöt av svett. Skönt med återhämtning idag! 

Trots sin något buckliga profil är hon otroligt söt Salma. Till skillnad från Ettan stod hon still så pass länge att jag lyckades fånga henne på bild :)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-