Första arbetspasset gjort!

Idag fick Salma komma ut på sitt första arbetspass och det gick finemang! Tog in henne själv i stallet utan problem, hon stod och trampade lite ibland men det verkade mer bero på dåligt tålamod än att hon tyckte det var jobbigt att vara själv och hon sa inte ett pip. Sen blev det ett pass med longering/löslongering på banan och hon skötte sig exemplariskt. Ett lite halvhjärtat busskutt i galoppen men det är okej, i övrigt jobbade hon på bra och frustade nöjt. Fast jag insåg snabbt att hon har verkligen ingen kondis alls! Hon började flåsa efter bara ett par varv i trav och var lite varm under gjorden när vi kom in igen efter knappt 30 minuter i lugnt tempo. Här behövs träning för både mer muskler och bättre flås!! 

När en trött Salma fått gå ut i hagen igen gick jag och Ettan en promenad runt byn, en halvtimmes snabbt tempo på grusvägen som var stenhård så det blev snarare roadwork än promenad på mjukt underlag. Men det var skönt med en promenad, och till skillnad från slimmade Salma så har både jag och Ettan några sommarkilon att göra oss av med ;)
 

Salma älgar på i traven :)

Bara fyra långa ben! Med mera muskler så kommer hon bli ännu snyggare :)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-