Blod, svett men inga tårar

Idag på förmiddagen körde vi bort vattentanken till betet, den har varit hemma för påfyllning. Sån otrolig förbättring från förra sommaren då jag körde dunkar med bilen varje dag, det var både slitigt och tråkigt!! Det har varit varmt och kvavt idag och hästarna omringades av en väldig massa insekter så jag försökte få på de sprayhatande pållorna flugspray så gott det gick. Ettan kan man lura genom att spraya på en disktrasa en bit ifrån henne och sen klia henne med den, då tycker hon det är helt okej för då blir man ju kliad om man står still. Hon hade blodfläckar och småsår lite här och var efter broms- och mygganfallen som jag passade på att smörja in också. Valborg är svårare att hjälpa, hon flyr så fort hon känner lukten av flugspray så henne är det inte lika lätt att lura. Lyckades dock smyga mig på henne genom att ta omvägen runt Ettan, så jag fick på även henne en sträng med spray med hjälp av trasan. Och vips så fick de det mycket lugnare, själv skulle man bli skogstokig av att stå bland alla kryp dygnet runt!! Man förstår verkligen att de tycker det är skönt att få komma in och sova någon natt då och då. 
Efter insektskriget blev det storstädning och påfyllning av vattenbaljorna, nästan 200 liter fick jag köra ut innan alla var klara, då var jag sjöblöt av svett och kastade mig in i duschen när jag kom hem. Resten av dagen har spenderats med lite blominköp och vattning i trädgården. Vi skördade också vår första gurka från växthuset, rekordtidigt i år!!  

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-