Sommarvärme!!

Vilken fantastisk helg, det har varit högsommarvärme även här uppe i norr med runt +25 hela helgen!!

Igår lördag red jag Ettan ett pass på ridbanan, det var okej men inte samma wow-känsla som vi haft de senaste veckorna. Det var mitt på dagen (pga middagsgäster på kvällen), hon var lite seg och blev riktigt svettig. Hon kändes lite stum, framför allt i traven, och jag misstänker (hoppas!) att det beror på skoningen i onsdags. Efter en halvtimmes jobb blev det ett par varv med ponnyridning innan hon fick gå och vila i skuggan i hagen igen. Lillmatte var riktigt duktig och red lätt i traven som om hon aldrig gjort annat :)

 

Tack vare att dottern kämpade sig kvar uppe sent i går kväll med Eurovision så fick vi sovmorgon i morse, det tillhör inte vanligheterna med en sexåring och en hästansvarig i huset men i morse sov jag till halv nio och var därmed först upp med korpgluggarna! Sen frukost och sen har vi varit ute och pysslat i solen hela dagen. Jag spenderade säkert två timmar i växthuset med plantering mm mitt på dagen, hur tänkte jag då? Det var säkert fyrtio grader därinne, svetten rann på kroppen och jag var tvungen att gå ut med jämna mellanrum och bara andas. Men nu står det gurk-, tomat- och paprikaplantor därinne, tillsammans med den obligatoriska kryddkrukan. 

Sommarmums! Förutom en tillfälligt trött gräslök även två tuvor med marockansk mynta, så nu är sommarens mojitos säkrade!

Medan jag grävde och höll på att rinna bort i växthuset så tog sambon premiärturen med ÅKgräsklipparen i den ljumma vinden. Schysst arbetsfördelning... :)

 

Efter slitet i trädgården tog jag en tur bort till sommarbetet för att spana hur det såg ut där. Det har växt bra som vanligt och vi hade säkert kunna släppa hästarna om en vecka om vi hade velat, men det dröjer nog ytterligare några veckor innan det är dags. Tills dess ska drygt 1500 meter elband sättas upp, elband som delvis har rullat av rullarna och trasslat ihop sig...

Sommarbete på tillväxt! Om man knäpper med fingrarna och önskar riktigt hårt, sätter elbanden upp sig av sig själva då?

 

Dagens arbetspass avslutades med att jag krattade fyrkantsspåret runt hela ridbanan i solen. Jobbigt var det och blåsor i händerna fick jag på köpet, men jag kände mig väldigt nöjd med dagens "fixat-lista" när jag fick gå in och duscha och slänga mig i soffan till slut!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-