Långhelg med mycket aktiviteter!

Helgen som varit, som var dubbelt så lång än en vanlig helg, har vi hunnit med massor!

 

Torsdag:

Vädret passade på att visa sig från sin bästa sida, spöregn hela dagen såklart för vi var ju lediga... Sambon fixade det allra sista i det nya badrummet och vi firade att det var klart med familjebastu på kvällen, skönt efter en dag med kallt och trist väder.

Liten men mysig!

 

Fredag, lördag:

Minisemester/överrraskningsresa för dottern till Ö-vik! Tåg ner, sen nästan sex timmar på Paradisbadet. Efter femtioelva turer i vattenrutschkanorna landade vi ganska trötta på hotellet. Rum på fjortonde våningen på splirrans nya Elite Plaza hotel, fräscht! Middag på stan, sen fredagsmys i hotellsängen innan vi slocknade ganska fort. Hotellfrukost, mmmmmmmm, innan tåget hem igen på lördag. Fortfarande skitväder men det blev lite bättre på eftermiddagen och jag kastade mig ut med Ettan mellan regnskurarna. Vi tog en kort uteritt i skritt och trav och avslutade med ett par varv på ridbanan, återigen ett riktigt bra ridpass!

Förväntansfull sexåring på tåget söderut

Rum med havsutsikt på fjortonde våningen, dottern spanade in utsikten medan hennes höjdrädda mamma inte gick nära fönstret...

 

 

Söndag:

Hinderbygge!! Snälla sambon spenderade en stor del av dagen med att hjälpa mig att snickra ihop våra sex första hinderstöd, och sen var vi ju tvungna att prova!!

Ettan redo....

... och banan redo! Inga färgglada inslag på ridbanan än, men det ska vi fixa på semestern!

Resultat från första löshoppningspasset på hemmaplan: Ettan har jag löshoppat någon gång tidigare och konstaterat att hon inte har någon jättebra teknik. Dessutom tycker hon inte att det superkul, utan verkar mest hoppa för att jag ber henne. Vi stannade på 80 cm, då var båda nöjda.

Valborg då? Det kändes inför passet som att det skulle kunna gå hursomhelst. Jag har sett henne hoppa någon gång i hagen och det har sett trevligt ut, men å andra sidan vägrade hon ju att gå närmare bommarna än fem meter sist när jag skulle longera henne över markbommar.... Men i söndags var hon taggad och hoppade som om hon aldrig gjort annat! På grund av att underlaget på banan inte är klart utan fortfarande är ganska stenigt så stannade vi på 90 cm, som hon lekte sig över i trav :) En runda var hon så taggad att hon tog båda hindren på studs, då var det trots allt ca sju meter mellan hindren! Det ska bli spännande att se hur högt hon kan hoppa när vi fått bättre underlag, garanterat en bra bit över metern! En kort film på ett skutt finns HÄR.

 

Imorgon kommer hovis, då blir det äntligen byte till sommarskor!

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-