Trava över bommar? Skulle inte tro det!!!

Även om jag är dressyrnörd så tycker jag att träning över bommar, cavaletti och ett och annat pyttekryss inte skadar varken mig eller fyrbening. Eftersom vi numera har något som i alla fall liknar en ridbana (även om underlaget inte är klart utan ganska stenigt än) så har jag bestämt att det också ska finnas lite hindermaterial. Sagt och gjort, idag var vi och köpte lite impregnerat virke för att åtminstone ha markbommar att rida över så länge. Sågade och bar ut dem på plats och var ganska taggad när jag tog in Valborg för ett longerpass och första test av "hinderparken". Hahaha, man kan väl utan att överdriva säga att Valborg inte var lika taggad som jag... LÄSKIGT var hennes omdöme om skräpet på marken!! Det gick bra när vi gick över de tre bommarna tillsammans när de låg ihop så hon bara behövde ta ett kliv över. Vi traskade över ett par gånger och hon verkade väldigt obrydd, så jag lade ut två bommar med avstånd emellan (ingen OS-uppgift direkt) och släppte ut henne på linan. Sen blev allt pannkaka, hahaha. Så fort hon kom tillräckligt nära bommarna för att inse att jag hade tänkt att hon skulle kliva över dem själv utan sällskap av tvåbening så tvärstannade hon, backade och drog iväg åt andra hållet. Hon höll flera gånger på att krocka med eller backa på stackars Ettan och andrepilot K som försökte koncentrera sig på ett dressyrpass på samma ridbana som det femåriga yrvädret. Det var bara ogjort att vi trasslade in de andra två i longerlinan när Valborg kom farandes i hundraåttio med mig surfandes efter :) Hmmm, inte riktigt som jag hade tänkt... jag förstår inte riktigt hur detta kunde vara så läskigt? De snabba ryggningarna gjorde också att hon lyckades trampa sig på kronranden båda bak med broddarna i framskorna, så vi gick tillbaka in med en blodfläck på varje bakben på den otroligt trötta ljusbruna, mindre bra med tanke på att det är ganska lerigt ute.

 

Så nu då? Ja det blir kanske ingen SM-hoppare av den där ljusbruna med tanke på den totala oviljan att gå närmare än fem meter från en omålad bom på marken, men över ska hon! Funderar på att byta taktik till nästa gång och släppa henne och löshoppa istället. Då får hon lösa uppgiften själv utan matte surfandes efter...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-