Vårstädning!

I helgen har även vi fått ha vår!! Det har varit 12-13 plusgrader och även om en kylig vind har dragit ner temperaturen lite så har det blivit många timmar utomhus med vårstädning, så härligt! I går städade jag rabatterna, skyfflade bort den sista snön och rensade bort gammalt skräp så det nya gröna får fritt fram upp ur jorden. Det ska bli spännande att se hur mycket som klarat vintern i min stora rabatt som jag gjorde iordning förra sommaren. Det börjar komma grönt lite här och var, det är något speciellt med de där första gröna bladen och vårblommorna när de tittar upp!!

 

Idag var det hagens tur. Inte lika kul med bruna högar som gröna blad som tittar fram ur snön, fast det är skönt när det blir städat där också. Körde tio kärror och har nog tagit hälften i alla fall så det kändes bra! Tog en paus i skitgörat och gick en promenad med Valborg i sällskap med Ettan och andrepilot K. Valborg fick träna en kort bit på att hänga på Ettan som handhäst, det gick ganska bra. Fast när de skulle testa att trava bestämde hon sig för att hon skulle vara först och älgade iväg med stora steg, haha. K fick ta tag i henne och då stannade hon nästan så det blev lite ryckigt tempo men annars funkade det bra. Med lite träning tror jag det skulle funka utan medhjälpare på marken.

Valborg har fått vila från ridningen den här veckan och bara gått på promenader utan sadel. Anledningen är att hon gick omkull i hagen i måndags, jag såg när det hände och höll på att få skrämselhicka. De kom farande i 180 knyck i hagen båda två och busade, när de kom fram till grinden stegrade de och Valborg tappade fotfästet (trots totalt åtta brodd i bakskorna) och slog över bakåt. Hon reste sig direkt och skakade på sig så det var inget allvarligt, men hon har varit svullen och öm på manken och därmed fått vila från både sadel och ryttare en vecka. Nu är hon okej igen så till veckan testar vi sadeln och fortsätter ridingen om hon inte misstycker. Ettan är igång i skritt och lite trav efter det tjocka och varma frambenet i påskas, men vi skyndar långsamt för säkerhets skull. Hon har känts lite loj de senaste månaderna men med lite extra mat och varmare väder är nu Ferrarin tillbaka igen, det gillar vi!!!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-