Påskledighet med hästabstinens

... eller i alla fall halvledigt. Har suttit och skrivit på en ansökan om forskningspengar stora delar av förmiddagen eftersom den ska lämnas in senast på torsdag och det tyvärr är ganska mycket kvar innan jag kan lämna den ifrån mig med, enligt mig själv, godkänt innehåll. Sen betyder ledighet i Småland med släkten också besök och fika på olika håll, vi har dessutom hunnit med påskpyssel, cupcakebak och försäljning av påskpynt på torget, så det är fullspäckat schema som vanligt :) Igår fick jag ett ryck och sprang en sväng också, det har inte hänt sen i somras och det känns idag...

 

Jag har lite hästabstinens måste jag säga. Ettan har passat på att bli halt när jag är borta, jag har fått rapport från medryttare/hästvikarie K att hon har varit tjock, varm och halt i ett framben. Hon hade tappat en brodd också, och eftersom inget sår gick att hitta så misstänker vi att hon har vrickat sig eller liknande så hon får vila sig i form tills jag kommer hem. Hon har dock blivit bättre under helgen så det verkar gå åt rätt håll. Valborg verkar däremot vara pigg värre, fick foton på henne igår när hon busade loss på ridbanan och K hade tydligen omvärderat sina planer på att rida :) Kanske har hon lättat på handbromsen nu, så det är väl dags att sluta kalla henne Snigel antar jag. Rodeo inbokad vid hemkomst alltså...

Multitasking, både äggmålning och cupcakepiffning samtidigt på långfredagen

Oooops, en arm i cupcakefrostingen!

En mycket koncentrerad lillasyster som hade huvudansvaret för äggmålningen

Många olika sorters strössel ska det vara!

Så väldigt vårigt var det inte i Småland heller, tyvärr...

Påskkärringen hann också ta en tur runt byn på påskafton :)

Hönor har varit i fokus i helgen kan man lugnt säga. Tovade hönor har producerats på löpande band inför försäljningen på torget i Jönköping på påskafton. Bakom tovningsfrenesin ligger nystartade SilverUll www.silverull.se som uppenbarligen engagerar nästan alla i närmaste släkten på ett eller annat sätt. Det tovas, stickas, virkas och pärlas på alla håll, och resultatet blir bl.a. dessa fina "pärlhöns":

Denna pärlhöna i regnbågsskrud får följa med hem till Norrland :)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-