Lite seeeegt...

Igår blev det ett dressyrpass på banan med Ettan, med blandat resultat. I början var hon ofokuserad, lite "sladdig" och med dålig bjudning vilket är väldigt ovanligt för att vara henne. Sen fick grannens hund plötsligt ett tokryck i sin hundgård, som ligger 20-25 meter från ridbanan, och drog tio repor i hundgården i hundraåttio knyck i halvmörkret. Då övergick hästen till mer ofokuserad och sladdig med inslag av hopp och skutt och var väldigt tveksam till att ens gå nära läskiga hörnet av ridbanan resten av passet. Men efter en stund fick vi helt plötsligt ordning på både hästens kropp och knopp och avslutade riktigt bra med fina travslutor och lugn samlad galopp, tjoho! 

 

Idag fick Ettan vila och istället testade jag kombinationen Valborg + tömkörning, även det med blandat resultat. Problemet med Valborg är att hon ganska ofta har lite dåligt drag under skorna, åtminstone när hon ska arbeta själv och inte har någon som går brevid. Longering funkar tack vare pinnen som finns mellan henne och den som står i mitten, och promenerar gör hon gärna både med och utan ryttare så länge någon går brevid. Tömkörning - nja... "varför går du där bakom, jag vill ju gå med dig" och så stannar hon och står och tittar oförstående på mig. Med mycket smackande blev det lite motion, men väldigt vingligt eftersom hästen drogs som en magnet mot mig som var snett bakom :/ Jaja, där har vi lite att träna på, Valborg behöver helt enkelt lite mer "kan själv"-attityd! Fast snäll och sällskaplig är hon :)

 

Imorgon styr jag och dottern kosan söderut för att testa småländsk vinter, det är ju tur att det finns snö där också så det känns som hemma, hmmm... Tillbaka sent tisdag kväll, vi får se hur mycket ridabstinens man hinner få på en vecka. Måste kanske åka och stilla hästabstinensen hos moster Kinna och kusin Jonna på Stall Stommen! Sen KAN det ju bli så att man hittar något snyggt hästigt att handla också på Charlies och Hööks... GLAD PÅSK!

Lilla Snigel i vinterskrud :)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-