Lördag med hästträning och italiensk matorgie!

Gårdagen började med tömkörning av Ettan i vårvinterns solgass, så härligt! Vi fokuserade på skänkelvikning och öppna och hon är så duktig! Vi provade också att öka samlingen och testa att trampa lite och det funkade helt okej, det är bara att träna på. Valborg fick följa med andrepilot K på en promenad i solen sen fick pållorna lite extra mat på eftermiddagen då jag tycker att framför allt Ettan är liiite för tunn i överlinjen, så nu ska vi göda dem lite extra :)

 

På tal om mat, lördagen avslutades för min del med en riktig matorgie. Jag har en italiensk student som jobbar i min forskningsgrupp och igår var det dags för italiensk middag här i Yttertavle. Anna har varit hemma i Italien en sväng nyligen och kom tillbaka förra helgen med 12 kg mat!! Jag gillar italiensk mat (eller det som vi tror är italienskt...) så vi var väldigt taggade inför middagen igår och det var fantastiskt gott! 

 

Vi började med antipasti (förrätt) med olika ostar, skinkor och salami som alla fick en presentation om var de kom ifrån och hur de tillverkats. Samtliga var inköpta från olika lokala små producenter i nordöstra Italien som Anna kommer ifrån. Milda hårdostar, hårdost med chili, en mjukare ost med peppar osv, alla från lokal "latteria" = bymejeri från byar kring hennes hemby.

Antipasti!!

Efter det var det handkavlad tagliatelle med en sås på svamp och "speck" som är en pressad torkad skinka (i mitten på bilden ovan), helt fantastiskt! Pastaexperten informerade oss om att degen måste knådas minst en timme för att bli riktigt bra, puh... Efter pastan var det dags för huvudrätt med tunt skivat nötkött toppat med ost och tomatsås tillsammans med två olika sorters potatis. Behöver jag säga att vi var ganska mätta efter detta? Vi fick ta en paus innan det blev crème caramel och bubbligt dessertvin som avslutning. När desserten var avslutad konstaterades att vi hade suttit och ätit och pratat i 4,5 timme, en helt vanlig italiensk middag alltså :) En kväll med fantastisk mat med mycket hantverk och historia bakom, vilket gjorde det extra roligt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-