Stalledig kväll!

Jag älskar mitt "hästliv" och alla som har häst vet att det snarare är en livsstil än en hobby att vara med kuse. Men jag måste medge att det faktiskt kan vara riktigt skönt att ha en stalledig dag ibland, eller som idag i alla fall en stall- och hästfri kväll. Efter att ha legat vaken större delen av natten och funderat på mitt jobb i kombination med en ovanligt intensiv kragkamp om mitt täcke med en väldigt yvigt sovande sexåring så fanns det ingen energi idag till att rida. Tack vare att min andrepilot K var på plats och jag inte hade ansvar för insläpp av pållarna så var det helt enkelt upplagt för att "smita ifrån" stallet ikväll. Så det blev en helkväll med dottern (sambon kämpade på med badrumsbygget) och herregud vad mycket man hinner göra på en kväll!! Vi började med att gå och titta till bygdegården, det är vi som har ansvar för den två veckor nu och den verkade må bra. Sen gjorde vi chokladbollar, åt chokladbollar, åt lite fler chokladbollar, spelade datorspel, spelade två omgångar yatzy och hann med att läsa ett kapitel ur "Lasse Majas detektivbyrå och galoppmysteriet" (ja det är jag som har köpt den boken...) innan dottern nattades i SIN säng. Kvalitetstid! Det konstigaste på hela kvällen var det faktum att jag, inbiten hästnörd, visade sig vara bättre på fotbollsdatorspel är "Olympiska hästspelen". Que?? Det visade sig att jag som i stort sett aldrig rört vid en fotboll i hela mitt liv inte var helt värdelös på det här med straffsparkar. Att rida terrängbana däremot gick inte så värst bra, jag fick hela tiden betyget "Träna mera"... Fast det är klart, om man envisas med att på varenda bana rida hästen in i infångarna på terränghindren som var gjorda av antingen stockar eller stenbumlingar så kanske man inte kan räkna med att varken få så bra poäng eller kunna fullfölja ritten... Så OS i fälttävlan är nog inget för mig, då verkar landskamper i fotboll ligga närmre till hands :)  

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-