... och sen kom snöstormen...

Förra helgen hade vi fantastiskt väder med strålande vårsol, och idag kom vinterns värsta snöstorm! Snön har vräkt ner hela dagen, fast horisontellt. Pållorna har varvat galopprepor i stormen med att stå och trycka inne i skogen, de fick komma in lite tidigare idag vilket uppskattades.

 

Idag har våran nya hyresgäst flyttat in också, en supersöt treårig D-ponnydam. Oturlig tajming att behöva ge sig ut med hästsläp i det här vädret men det gick bra efter att de hade skottat sig ut från stallplanen och fått lite hjälp av en traktor på vägen hit.

 

Eftersom planen var att släppa ut den nya pållan när hon kom så var jag tvungen att ge mig ut och dela av en hage i skitvädret, man kan lugnt säga att stormen inte var på min sida. När jag drog det nya elbandet stod det som glada munnar ut mellan stolparna, så det blir nog till att efterdra det när blåsten lagt sig. Det var dessutom djup snö med jättehård skare att plumsa i, när jag kom in hade jag blåmärken på framsidan av båda smalbenen efter "promenaden". Till slut blev jag så less på plumsandet att jag kröp på alla fyra ovanpå skaren sista biten tillbaka till grinden. Tur att inte grannarna såg mig! :) Hästarna såg mig dock och trodde jag var ett läskigt hästätande monster, så alla flydde frustande med svansen i vädret, haha! 

 

Det var tänkt att medryttare K skulle rida idag, men vi insåg att Ettan aldrig hade förlåtit oss om vi hade tagit ut henne för ridning i det här vädret, så hon fick behålla kläderna på och fortsätta kura i skogen.

Men imorgon ska det bli 6-7 minus, ingen snö och svag vind så då kör vi!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-