Back in business!

Nej, jag har varken gått i ide eller emigrerat till Florida (trots att jag önskat det mer än en gång under hösten), jag har bara haft en "liten" bloggpaus på nästan två månader. November bjöd på ömsom spöregn, ömsom stenhårt underlag och jag kände att både jag och hästarna var ganska omotiverade så vi har haft en ordentlig höstvila alla tre under nästan en månad. Med december kom också snön och därmed bättre ridförutsättningar och "ljusare" kvällar så nu har jag satt igång så smått igen. Tack vare snön så rör hästarna också mer på sig på dagarna, och ibland när man tittar ut drar de en busrepa i hagen och man blir lika glad varje gång. Valborg gillar att springa i hundraåttio och sparka bakut, medan Ettan mest står på bakbenen och studsar. Hennes specialité är att stegra och sen hoppa upp med bakbenen så hela hon är i luften, ser ganska festligt ut! :) Ettan är dock inte direkt den lekfulla typen, när Valborg nafsar henne (och därmed gör stora hål i täckena, morrr...) för att få igång lite bus så travar hon oftast iväg ett par steg och ser mest olycklig ut för att någon "bråkar" med henne. Det märks på dem båda att de har fått vila ett tag nu, det blir lite mer temperament och otålighet när de får vila hjärnan. Men man får väl bara se det som positivt att de mår bra av och längtar efter att jobba så länge de inte blir ohanterliga odjur under vilan, men det är ingen risk för det är de för väluppfostrade för :)

 

Även om det har varit lugnt på ridfronten den senaste månaden har det hänt en hel del annat. Vi har gått över helt till Stallpellets till alla hästar nu, och det funkar jättebra. Jag var lite orolig för hur det skulle bli att mocka Ettans box eftersom hon drar det mesta av sitt spån upp mot bakre väggen varje natt och spånet från pellets är mycket tyngre att kratta runt än kutterspån. Men det har fungerat bra, just tack vare att spånet är tyngre och mer smuligt så flyttar det inte på sig lika lätt och numera är det alltid mer spån kvar mitt i boxen, vilket också måste vara skönare att sova på. Dessutom har vi bytt hösilage till storbal, vilket har resulterat i mycket lägre foderkostnader och det uppskattas ju såklart av oss som betalar. Hästarna älskar också det nya hösilaget, och tack vare en lägre TS-halt får de dessutom äta mer per dag vilket också gillas!

 

För en månad sen isolerade vi innertaket i stallet, så nu har hästarna ordentligt med isolering ovanför huvudena. Som sambon sa: "Nu är det bevisat en gång för alla, hästarna har det bättre än människorna på det här stället". Hästarna har 22 cm Ekofiber, flamskyddsbehandlad lyxisolering, medan vi har en decimeter sågspån på vinden i huset så det ligger väl något i det han säger... 

 

Vi har också haft en ny hyresgäst i stallet, och det har fungerat så himla bra. Alla rutiner har flutit på och det har varit jättebra stämning i stallet. Tyvärr blev det bara ca en månad då hästägaren bestämde sig för att lämna ut hästen till fodervärd pga kommande småbarn, så de flyttade förra helgen och nu har vi därför återigen en stallplats ledig.

 

En annan mycket positiv sak är att mina leder har uppfört sig mycket bättre hittills i vinter jämfört med förra vintern, då det kändes som att jag hade ont i varenda led i kroppen. Jag vet inte om det beror på att jag bara har två boxar och hästar att ta hand om nu istället för tre förra vintern eller om det beror på något annat, men det är i alla fall otroligt mycket bättre än så länge!!  

 

Snö, vinterskor på, alla är friska och motivationen på topp, om en vecka är det dessutom lång julledighet så nu kör vi igång med ridningen igen på allvar, JIPPI! 

Nu är vi på G igen och ska hålla igång hela vintern lång! Foto från januari -11, snart två år sen alltså.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-