Brrrrrrr......

Släppte ut hästarna i två plusgrader, spöregn och halv storm i morse. Kunde inte låta bli att tycka lite synd om dem faktiskt, även om de har träd att gå under så är det ingen höjdare att vara ute när det är så blött och kallt! Min hyresgäst var snäll och svängde förbi och gav dem lite extra hösilage på dagen och sen tog jag in dem redan vid kvart över fyra, det uppskattades! Behöver jag säga att vi vilar från arbete idag?

 

Igår var jag och Valborg ute på promenad på grusvägen och en sväng i skogen. Det var ett tag sen hon var utanför gården nu eftersom hon mest jobbats på banan den senaste tiden, så hon var lite spänd i början men traskade på bra ändå. Hon har varit lite tjock i ena kotan bak i helgen så hon har fått vila. Misstänker att hon kanske trampade snett eller något i torsdags när hon lekte galoppör på ridbanan, men igår var det borta igen så då fick det bli en kort promenad. Naturligtvis hann det börja regna så vi blev blöta, det verkar som det helt enkelt inte kan vara uppehåll en hel dag just nu.

 

Ettan fick gå två ordentliga arbetspass i helgen. I lördags blev det en timmes dressyr på banan, hon var fin i munnen men lite spänd i början och gick och tittade efter kompisarna, vilket hon aldrig brukar göra. Sen blir hon så himla taggad när man har galopperat att hon bara går och väntar på nästa galoppfattning, för galoppera är ju det bästa som finns! :) Vi tränade mycket övergångar skritt-trav-skritt och det är verkligen inte vår starka sida. Det blev bättre på slutet men det måste vi verkligen träna mer på, även övergångar trav-galopp, mera basics! Däremot är hon väldigt lätt att flytta på alla sätt, och en hejare på bakdelsvändning. Kul var det, jag älskar dressyr! I söndags tog vi en timmes uteritt med hyresgästerna, jag trodde Ettan skulle vara trött efter lördagens pass men icke! Vi tog mod till oss och gick förbi stället där hon fick fårskräck förra söndagen och det var inga får där så det var inga problem. Sen blev det en tur med mycket trav och galopp, och utan regn, härligt!

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-