Polarkyla???

"Nu slår polarkylan till i hela landet" står det på expressen.se idag. Dottern och jag konstaterade i helgen att det faktiskt hellre får bli kallt och snö nu än fortsätta regna, vi börjar bli riktigt trötta på vädret. Den enda perioden på året med längtan efter snö är nu i oktober-november, så kvällstidningen gav mig faktiskt lite hopp, ända tills jag läste innehållet i artikeln. Det KUNDE bli minusgrader lokalt i Götaland de närmaste nätterna... Ujujuj, undrar hur många som kommer frysa ihjäl, dags att utlysa en klass 1-varning kanske? I Norrland skulle dock vädret fortsätta på den inslagna vägen, med några plusgrader och blötvarning. Jaha, jag som hann bli lite förhoppningsfull någon minut där... Hästarna tycker inte heller att situationen är den roligaste. Sjön i deras skogshage har i alla fall flutit vidare, så jag har släppt funderingarna kring om det finns flytvästar för hästar. Men det är blött, blött, blött, och många Umeå-hästbloggare med mig ojar sig över regnet och geggan. Jag kommer ihåg hur otroligt glada även hästarna blev förra året när marken frös och första snön kom, då var det inte många hovar i marken! :)  

 

Här Elba när hon "provar" snön för första gången, efter att hon kommit fram till att det vita inte var så farligt att gå på som det först verkade...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-