En liiiten, liiiten blå lucka...

I söndags blev det äntligen en liten blå glimt på den mörkgråa himlen, då var det bara att kasta sig ut och rida!! Tog ut Ettan på en tur runt grusvägarna, en ridtur som började lite kaotiskt och resulterade i att min stackars ponny kanske för alltid har utvecklat grav fårskräck! Vi hade bara tagit oss ett par hundra meter från gården när vi ska gå förbi två baggar i en hage. Jag ser på avstånd att de står väldigt nära stängslet, och inser när vi kommer närmare att en av dem faktiskt står INUTI staketet, han har nämligen fastnat med huvudet i nätet. När han ser oss får han panik och börjar kasta sig bakåt för att komma loss, vilket resulterar i en stor studsande hår(ull)boll med ett böljande nätstaket runt halsen alldeles intill den stackars ponnyn, som blir så rädd att hon nästan hoppar ur skorna. När sen den andra baggen ser sin chans och smiter förbi sin kompis, som så snällt håller upp staketet, och ut på vägen tio meter från oss håller hjärtat på att stanna på ponnyn. I halv panik gör hon en blixtsnabb 180 graders vändning i luften, och med matte lite käckt på sned kräver ponnyn att få gå hem, GENAST!! När jag inser att baggen står och stirrar på oss mitt på vägen och ingen fårägare syns i närheten så låter jag mig övertalas att vända, för att inte riskera att vi blir anfallna av fårskallen också som grädde på moset. En mycket upprörd ponny slapp undan mördarfåren, men vi tog en annan runda istället för att ponnydamen skulle lugna ner sig och det var skönt att få komma tillbaka hem utan att vara sjöblöt! Vi får väl se hur det går nästa gång vi ska gå förbi mördarfåren, om Ettan får välja så blir det hellre chicken race med asfaltsvälten än med fårskallar...   

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-