Redovisning

På begäran från högre makter (mamma) så kommer här en redovisning av hur det gick med jobbhelgen:

* Lördag förmiddag skottade jag spån, då såg jag ut så här:

Nej mitt stall är ingen sanitär olägenhet, men spånet som ligger uppe på vinden ovanför stallet har troligtvis legat där i flera decennier, och om jag får välja så slipper jag gärna sorkpest och andra otrevliga sjukdomar... Kan berätta att jag ändå var alldeles brun av damm runt näsan, trots munskyddet. 

Åh vad bra man skottar med lite musik på öronen!! :)

* Valborg fick komma ut på promenad med sadeln, utan hästsällskap. Det gick bara fint, hon är helt obrydd över att hon är ensam, åtminstone så länge men går brevid.

* Ettan och jag tog en tur runt byn, hon var som vanligt lite spökig i början men skärpte sig efter en stund när den värsta energin pyst ut och blev riktigt fin.

* Jag satte staketstolpar för att återställa den vinterhage som blev nertagen när arbetet med ridbanan startade. När det var klart hade jag inte riktigt ork att börja med staketet till ridbanan, men jag mätte i alla fall ut hörnen.

* Jag rullade upp elbandet som jag tagit med hem från sommarbetet i långa slingor, det gick förvånansvärt bra och nästan helt utan trassel, trots att jag var ute och det blåste en del. 

* Operation "Rädda träden" genomfördes också på lördag eftermiddag, med lite oväntat resultat. Mina ponnydamer gillar att äta på träden i sin hage, och för att det överhuvudtaget ska bli några kvar så bestämde jag mig för att motarbeta deras framfart. Blandade en häxbrygd med blodmjöl, som höll hararna borta från tulpanerna i våras, och penslade på de träd som fortfarande var orörda. Det visade sig att pållarna tyckte det var lite äckligare än jag hade tänkt, de for ut ur träddungen som skjutna ur en kanon och vägrade gå tillbaka på hela eftermiddagen, stackarna! Jag TROR att de träd jag penslat kommer att få vara ifred ett bra tag framåt, uppdrag slutfört! 

* I lördags startade jag också ett test, jag har bestämt mig för att prova Stallpellets. Det är spånpellets som man lägger in i boxen, vattnar och så blir det en fast spånbädd. Valborg fick bli försökshäst eftersom hon verkar ha lite dålig uppstigningsteknik och får skavsår på hasarna då och då, vilket ska motverkas med spånpelletsbädden. Andra fördelar ska vara att bädden är lättmockad och det följer med mindre spån ut jämfört med kutterspån. Sen krävs det väldigt lite plats för förvaring eftersom spånet är pressat i pellets och köps i små säckar på 14 kg. Så det låter ju väldigt bra, och värt att testa tyckte jag. 

Det såg lite hårt ut till att börja med, och framför allt tunt! Men när jag hade vattnat nästan fem vattenkannor så löste det upp sig fint och blev så här:

Fortfarande lite massageeffekt kvar, men i övrigt väldigt mjukt och stadigt underlag så det fick duga.

Efter en fullspäckad lördag blev det lite lugnare på söndagen. Jag plockade sten på ridbanan och körde grus och fyllde igen hål. Valborg fick vila men Ettan fick gå ett ordentligt dressyrpass på grannens ridbana. Det blåste ganska ordentligt så hon var väldigt taggad!! Hon är så känslig och letar arbetsuppgifter lite till överdrift när hon är så laddad, så det var svårt att bara få henne att bara gå rakt fram. Hon ville hellre gå skänkelvikningar och sluta, och ibland tyckte hon att hon "kände" en galoppfattning ;) Vi var svettiga båda två efter passet och jag promenerade hem med henne för att hon skulle slappna av. Sen ut  med henne till den hemska, illaluktande skogen igen!

På eftermiddagen kom sambosarna hem och då var det slut på jobbhelgen, men jag tycker jag hann med väldigt mycket! Det som inte blev gjort var framför allt trädgårdsprojektet, men de kan du hjälpa till med när du kommer hit nästa vecka, mams! :)    

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-