Vad bra det gick!! :D

Igår var det dags för sommarpremiering i Skellefteå, Ettan skulle visas för stambokföring. Och jag är så otroligt nöjd med hela dagen!! För det första så fick hon fina poäng, 87898 = 40 poäng och klass 1. Jag fick också inoficiellt omdöme från domaren Elisabeth Ljungstorp att hon tyckte att jag har ett riktigt fint ridponnysto som hon absolut tyckte jag skulle avla på. Sen var det ridprov och det gick helt okej. Efter att ha tagit det väldigt lugnt i sommar efter en lite knackig vår och dessutom nästan stått helt still i två veckor för inte så längesen så var Ettan absolut inte i toppform, varken muskel- eller ridmässigt. Hade det varit så att gångarterna skulle bedömas under ridprovet hade jag inte visat henne, men här gällde det bara att få godkänt vilket innebär ridning i samtliga gångarter i båda varven och det visste jag att vi skulle klara av så här pass otränade. Hon var lite tjafsig ute på uppvärmningen men skärpte sig faktiskt när vi kom in i ridhuset. Och det var som sagt inga höga krav, vi visade upp samtliga gångarter och galoppfattning från både trav och skritt (överkurs). "Råkade" också göra en fin bakdelsvändning innan vi startade och lite galoppsluta in från väggen på ena långsidan för att inte rida på domarbordet :). Så ja vi fick godkänt, även om hon inte var helt stadig i formen i alla moment, hon tittade till lite när jag red förbi ingången. Fick återigen inofficiell kritik från domaren att jag har en MYCKET trevlig ponny med stor potential och ridbarhet. "Ändå gick hon bara på halvfart idag, visade endast grunderna och är riktigt otränad" kunde jag inte låta bli att tänka då :)    

 

Förutom att det gick så bra med visningen så är jag så otroligt nöjd med hur Ettan betedde sig igår. Det är inte en häst som är van att resa, vara ute i vida världen och har gjort hundratals tävlingsplatser. Men hon var så stencool hela dagen! In i ett okänt stall med okända hästar för mätning, uppvisning i ridhus med en allt annat än tyst publik, putsning ute på en ganska livlig parkeringsplats, lastning in och ut ur släpet ett antal gånger under dagen och hon lyfte inte ett ögonbryn! Det var hingstar som svassade omkring och skrek, det sparkades och stampades lite överallt i boxar och släp och var stundtals ganska stökigt på parkeringen men hon stod som ett ljus i transporten och åt och spanade ut genom framdörren mellan visningarna. Vi lämnade henne i släpet ett par gånger för att gå in och ta matpaus och hon stod nöjt och mumsade hösilage. Stor guldstjärna till pållen!! 

 

Idag har jag skickat in papper för stambokföring, det var kul. Summa summarum så har jag nu två blivande avelsston i stallet som båda är visade det senaste året med 40 poäng vardera, båda med 9:a på skritt. Det känns helt okej! :) 

Hästgodis i fickan ska man ha! Här står vi och väntar på att få gå in till visningen.

Vart tog godiset vägen??

Pussas??

Det gick ju bra!

Dottern blev överlycklig över den blå rosetten när vi kom hem och sprang in till sin pappa skrikandes "Pappa, pappa, mamma vann!!!" :)

Uppvärmning inför ridprovet

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-