Puh vilken vecka!

Den här veckan har varit både höga berg och djupa dalar.

På pluskontot:

* Ettan fick skor bak i onsdags, även på den trasiga hoven! Så nu får hon gå ute, det gillas av oss båda!!

* Jag har fått tag i en hovslagarvikarie som kommer på måndag och fixar Valborg och Ettans framskor.

* Min alldeles egen ridbana börjar ta form, grundfyllningen är klar och det som ska bli två dm ridbart material är snart helt på plats. Jag drömmer om löslongering, löshoppning och annat kul man kan hitta på när man har egen ridbana med staket :) 

 

På minuskontot:

* Det har varit galet tempo på jobbet den här veckan så jag är helt slut. Ingen mjukstart efter semestern här inte!

* Jag blev tvungen att åka med Ettan tillbaka till ATG-kliniken för att få på en sko på den trasiga hoven, det var ingen vikarie som var speciellt sugen på att fixa det. Och förutom att jag blev tvungen att åka dit så fick vi dessutom punktering på bilen på vägen dit och blev kvar i alla fall två timmar extra innan däcket var fixat och vi kunde åka hem igen, SUCK!

* Efter flera dagars beslutsångest så har jag bestämt mig idag att Valborg inte får följa med på visningen nästa helg. Det känns trist att inte visa henne men hon är inte redo för ridprov och eftersom just det var anledningen till att jag skulle visa henne i år så har jag bestämt att det få bli hennes tur nästa år. Hon har också växt och ändrat form i sommar så hon är inte i sin snyggaste fas just nu. Hon börjar se mer vuxen ut, har fått mer manke (tyvärr) och mäter nu drygt 150 cm, så möjliheten att lyckas mäta henne till ponny har nog passerat. Så nästa år får det bli hennes tur, då kommer hon dit väl förberedd och välmusklad efter ett års ridning och får en rättvis bedömning. För snygg är hon, bara inte lika snygg som vanligt just nu... Fördelen med den här växtfasen är att hon har fått en kroppsform som passar bättre ihop med sadel och vi har fått lite fler sadelalternativ att välja på, det  borde vara med på pluskontot!

Så här ser Ettans hov ut nu. Det ser inte så trevligt ut, men hästen är ohalt och glad, så då får vi också vara det :)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-