Taggiga tistlar, skräckfyllda tankar och euforisk lättnad!

Den här veckan har varit en emotionell berg- och dalbana av sällan upplevt slag:

* I måndags var jag arg, riktigt arg faktiskt. Sommarens taggigaste tistlar till Färjestads Rid Trav AB!!! Jag skrev i tidigare inlägg att jag äntligen hittat en sadel till Valborg, men den glädjen fick jag äta upp denna vecka. Jag blev kontaktad av en person som hade en sadel till salu av den modell som jag sökte, men sadeln var inlämnad för försäljning hos FRTAB. Jag ringde därför till dem och frågade om skick på sadeln osv både onsdag och torsdag förra veckan. I fredags ringde jag dem igen och sa att jag hade bestämt mig och ville köpa sadeln. De lovade att återkomma i måndags för att fixa alla detaljer och skicka sadeln. När de inte ringde i måndags så ringde jag dem, bara för att få veta att sadeln varit utlämnad SEN I TORSDAGS till en annan spekulant. Personen som jag pratade med i fredags och som jag sa till att jag ville köpa sadeln bemödade sig alltså inte med att ens kontrollera att varan hon just "sålde" faktiskt fanns hemma, RIKTIGT dåligt tycker jag och det talade jag också om för personen som jag pratade med i måndags kan jag säga. Jag är numera före detta kund hos FRTAB, grrrr!! Sadeln såldes till den andra spekulanten så nu står jag här med en ponny som är anmäld till ridprov på premieringen 26/8, men som fortfarande inte har någon sadel... det blir svårt att hinna nu, det börjar närma sig det omöjliga tror jag tyvärr.

 

* I tisdags när jag kom till betet på förmiddagen stod Ettan på tre ben och ville knappt stödja alls på höger bak. Jag hämtade släp och när jag kom tillbaka för att köra hem henne så låg hon ner i hagen. Jag fick tvinga upp henne och sen fick hon åka transport en knapp kilometer hem till stallet. Jag kände igenom henne uppifrån och ner men kunde inte hitta något. På onsdag morgon var hon inte bättre och låg mest i boxen och vi fick en tid för hältutredning torsdag förmiddag på ATG-kliniken. Att gå i nästan två dygn och fundera på vad som kunde vara fel var väldigt, väldigt jobbigt för psyket. Jag såg framför mig många gånger hur situationen med "Lova" nu skulle upprepas, med boxvila för en konstant halt ponny, dagliga sprutor och en massa klinikbesök som slutade med att jag fick ta bort henne i februari -11.

 

* Men så blev det inte, och orosmolnet byttes mot nästan euforisk lycka igår när veterinären konstaterade att det "bara" var en hålvägg i hoven!! Något som onekligen gjorde väldigt ont men som med största sannolikhet inte kommer att ha någon framtida betydelse för mesta ögonstenen (sorry Valborg men du spelar inte riktigt i Ettans liga, än). Så nu är hon hemma igen med ett stort hål i hoven men som numera innehåller en gipsplugg istället för grus och svart gegga. Hon har fått en snygg blå toffla att ha på hoven, men får bara vara ute när det är torrt så inte tofflan och gipspluggen lossnar. Valborg har fått flytta hem för att hålla henne sällskap på hemmaplan. Om en knapp vecka ska hoven skos med sula och sen ska Ferrarin vara redo för jobb igen, det längtar vi båda efter!!!

Blått är sommarens modefärg ifall ni inte visste det! :)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Astrid » Pangea Vision:  ”Så sööt!”

  • Mamman » :):  ”De va la roligt!!!”

  • Astrid » R.I.P Salma:  ”Så tragiskt!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Jo hon stod som privatponny på surf under några år så känner förra ägaren lite!”

  • Ylva Danielsson » Fullbelagt!! :D:  ”Nämen! Har du köpt henne? Det var ju jättekul! Fina Lilly!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-